fbpx
Сьогодні
22:56 01 Вер 2021

"Візит точно успішний": у "Слузі народу" назвали перші досягнення Зеленського у США

Фото Reuters

Під час візиту до США президента України Володимира Зеленського була підписана низка важливих угод в оборонній, енергетичній і космічній галузях.

Про це розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук.

"Оборонне співробітництво – це те, чого ми сьогодні досягли. Рамкову угоду про стратегічні засади оборонного співробітництва підписано. Вона містить 9 чітких напрямків, за якими ми працюємо, дорожню карту, що ми повинні зробити щодо безпеки в Чорноморському регіоні. Це наше співробітництво, де ми можемо бути взаємно корисними. У космічній галузі, в кіберпросторі – це все, що містить та угода та інші, які підписані", – сказала "слуга народу".

За словами Верещук, для неї це маркер успішності візиту.

"Він ще триває, але він точно успішний. Ми підписали оборонну угоду, також ми підписали угоду, на яку наші розробники, вчені чекали. Вона стосується обміну технологіями, у нас тепер буде доступ до технологій. Ну і, звичайно, енергетична сфера, це те, що ми зробили – не російські ТВЕЛи, а Westinghouse (ядерне паливо – ред.). Ми робимо все, щоб американські компанії зі світовим ім'ям сьогодні заходили, допомагаючи нам звільнитися від енергетичної зашморгу Російської Федерації і працювати на рівні", – зазначила нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: