fbpx
Сьогодні
18:56 01 Вер 2021

У Єрмака заявили, що Зеленський попросить Байдена оцінити ситуацію на Донбасі

English version here

Під час зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена український президент може попросити американського дати оцінку ситуації на Донбасі, виходячи з того, що саме Росія не дотримується домовленостей.

Про це на каналі "Україна 24" сказав радник делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"Як мені здається, теми на переговорах розглядатимуться наступним чином. Перше – Росія не виконує мінські і нормандські домовленості, підриває їх прямо, а також паризькі домовленості вже з президентом Зеленським. Друге – саме це невиконання не дає встановити мир на Донбасі, як це було домовлено у всіх документах мінського і нормандського форматів. Росіяни відверто це саботують. Мабуть, президент Зеленський попросить США надати відповідну спільну оцінку таким діям Росії", – сказав спікер.

Арестович допустив, що Зеленський поставить питання введення в переговори щодо Донбасу додаткового посередника, "ваги якого вистачить", щоб змусити Росію дотримуватися домовленостей.

"Зеленський, найімовірніше, скаже, що тільки новий або додатковий посередник, ваги якого в світі вистачить на те, щоб змусити Росію піти принаймні на виконання частини цих угод, наприклад, в гуманітарній сфері і сфері безпеки, повинен бути підключений до нормандського формату в тому чи іншому вигляді. Або повинен бути доданий новий формат. Розглядаються різні формати. Подивимося, про що домовляться президенти", – сказав Арестович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: