fbpx
Сьогодні
08:47 01 Вер 2021

В Україні почався новий навчальний рік: яких карантинних правил необхідно дотримуватися

Сьогодні, 1 вересня, в Україні почався навчальний рік 2021/2022 рр. Міністерство освіти і науки України дало роз'яснення, зокрема, стосовно організації навчання під час карантину.

Про це повідомляє Рубрика.

"У 2021/2022 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину", – вказали у МОН.

Згідно з постановою головного санлікаря країни Ігоря Кузіна, усі, хто заходять до школи та пересуваються приміщенням, мають бути в захисних масках. Винятком є діти 1-4 класів.

Під час занять масковий режим для учнів не є обов'язковим.

Крім цього у МОЗ рекомендують викладачам одягати захисні щитки під час проведення уроків. Щитки є багаторазовими, тому у відомстві наголошують на їх обов'язковому дезінфікуванні.

Освітній процес, як зазначається, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

"Структура і тривалість навчальних року, тижня, дня, занять, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою, з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо", – зауважили у профільному міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: