fbpx
Сьогодні
10:24 01 Вер 2021

Глава Мінціфри провів зустріч у Вашингтоні з віце-президентом Google

Глава Мінціфри Михайло Федоров провів зустріч у Вашингтоні з віце-президентом Google Караном Бхатія і обговорив результати співпраці та подальші спільні плани.

Про це міністр написав  у Фейсбук, передає Рубрика.

"Ми співпрацюємо з Google з часів заснування міністерства, оскільки наші бачення дуже схожі. Сьогодні обговорили результати співпраці та подальші спільні плани. Зокрема, питання підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube", – написав Федоров.

Українська сторона запропонувала компанії Google залучити незалежних редакторів з України для підбору контенту.

На думку Федорова, це відкриє можливості для розвитку української музичної та креативної індустрії.

"Наші режисери отримують нагороди за українські фільми. Кліпмейкер знімають відео світових зірок, наприклад, Coldplay, рекламу для таких компаній, як Apple, і високо цінуються у всьому світі", – нагадав Федоров.

Міністр також повідомив, що у Вашингтоні вони обговорювали оптимізацію співпраці з додатком Дія і можливість для українців користуватися фондом YouTube Shorts.

"YouTube Shorts – це спеціальна програма підтримки креаторів на 2021-2022 роки. Обсяг фонду становить $100 млн. Автори найпопулярніших і віральніх роликів зможуть заробляти від $100 до $10 тис", – пояснив Федоров.

Також він зазначив, що в Україні дуже розвинена креативна індустрія, і ми маємо велику кількість рекламних і маркетингових агентств.

Федоров висловив надію на продовження плідної співпраці з Google.

"За останні кілька років ми отримали велику кількість RedDot нагород. Українці – креативна нація і талановита в багатьох сферах: IT, музика, дизайн, Відеопродакшн, фешн, PR. Тому звернулися до Google з проханням додати України до переліку країн, які можуть скористатися YouTube Shorts, адже зараз відсутня така опція", – написав він.

Міністр додав, що радий тому, що Google приділяє особливу увагу Україні.

"Ми хочемо, щоб міжнародні компанії не просто присутні в Україні, а й масштабували тут свій бізнес", повідомив Федоров.

Нагадаємо, в квітні минулого року в Україні з'явився цифровий паспорт. Тоді уряд прийняв постанову про електронний паспорт в додатку "Дія". У березні цього року Верховна Рада офіційно прирівняла електронні паспорти до звичайних.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: