fbpx
Сьогодні
08:42 01 Вер 2021

Сьогодні у Білому домі зустрінуться Зеленський та Байден

English version here

З робочим візитом до Вашингтону прибув 31 серпня президент України Володимир Зеленський. 1 вересня запланована перша офіційна зустріч двох глав держав Володимира Зеленського та Джо Байдена. 

Президент США Джо Байден в середу прийме президента України Володимира Зеленського, повідомила прес-служба Білого дому.

У повідомленні говориться, що Байден має намір підтвердити "незмінну підтримку" Вашингтоном суверенітету і територіальної цілісності України в умовах "продовження Росією агресії в Криму і Донбасі".

"Перенесення зустрічі Зеленського і Байдена з 31 серпня на 1 вересня офісом президента підтверджується. Це пов'язано з проханням США. 31 серпня минає ультиматум "Талібану". І американська сторона попросила перенести наш візит на один день", – повідомив раніше прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров.

Він додав, що "українська сторона з абсолютним розумінням відноситься до прохання американської сторони".

"Ми наших партнерів підтримуємо. Ми розумінням, що питання безпеки завжди на першому місці. Тому ми згодою відповіли на прохання США про перенесення на один день", – сказав прес-секретар президента.

Офіс президента повідомляв, що під час зустрічі Зеленський і Байден обговорять зокрема протидію російській агресії, енергетичну безпеку, військову співпрацю України і США та "Північний потік-2".

Під час робочого візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтону відбулося підписання меморандуму між ДП НАЕК Енергоатом та Westinghouse Electric про спільну роботу над енергоблоком Хмельницької АЕС в якості пілотного проєкту.

Вже відбулись зустрічі Президента Володимира Зеленського у Вашингтоні з міністром енергетики Дженніфером Ґренгольм та Білом Нельсоном, директором Національної Аерокосмічної Агенції. З ним обговорили космічні проєкти NASA, до яких може долучитись Україна і в яких потрібні наші технології.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: