fbpx
Сьогодні
14:40 31 Сер 2021

За 20-25 років в Україні може не бути зими, - директор Укргідрометцентру

English version here

Фото Reuters

За 20-25 років зими в Україні може не бути вже через глобальне потепління й зміни клімату, припускає директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Про це розповів Кульбіда в інтерв'ю сайту Парламент.UA.

"Глобальне потепління, звісно, не могло оминути Україну. Скажу більше, наша держава належить до тих країн, в яких воно досить відчутно: середньорічна температура за останні кілька років збільшилась на 1,6-1,7 градуса Цельсія. Крім того, щороку в середньому на 10-15 днів збільшується теплий літній період, а зимовий скорочується. Якщо все так і продовжуватиметься, то не виключено, що через 20-25 років зими в Україні взагалі не буде", – сказав він.

Кульбіда заявив, що "цього року в Україні буде найбільший врожай за всю історію, починаючи від Київської Русі" завдяки сприятливим погодним умовам, які були під час посівної. Цього року очікується найбільший врожай кукурудзи та озимих культур.

"Якщо говорити про загрози глобального потепління для аграрного сектору нашої держави, то вони, звісно, є, але сучасні технології дозволяють уникати негативних наслідків. Думаю, наші аграрії зважають на це, особливо великі агрохолдинги," – додав директор Укргідрометцентру.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: