fbpx
Сьогодні
13:19 31 Сер 2021

На сьогодні у Зеленського заплановано вісім зустрічей: що відомо

English version here

У вівторок у президента України заплановано вісім зустрічей у США. Перша – в Міністерстві енергетики. Далі – оборонне відомство.

Про це повідомляє ТСН, передає Рубрика.

"В цілому три оборонні угоди повинні бути. Також важливі речі щодо економічних домовленостей. Буде великий диспут щодо "Північного потоку". Повинна бути енергетична угода і домовленості. Я кажу: повинна бути тому, що диявол – в деталях. Треба почекати трішечки", – сказав Зеленський.

У дружини президента Олени Зеленської в США окрема програма.

"Відкриватися будуть важливі аудіогіди для нашої державної мови. Український дім ми відкриємо нарешті у Вашингтоні. В the Capital of the USA буде наш український дім – дуже крутий", – розповів президент.

Більш напруженого у підготовці візиту наші дипломати не пригадують. США сьогодні завершують виведення військ і евакуацію цивільних з Кабула, а тому програму доводилося неодноразово змінювати. Американські високопосадовці цілодобово працюють над тим, щоб завершити місію в Афганістані без нових втрат.

"Я вважаю, що це дуже знаково. Попри всі проблеми, попри дуже навантажений графік, відносини з Україною є пріоритетними. Візит відбувається за планом. Пожежа іде за планом – знаєте, є така приказка", – наголосив очільник українського МЗС Дмитро Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, зустріч із президентом Джо Байденом відбудеться 1 вересня. Володимира Зеленського очікують у Білому домі пообіді. Заплановане спілкування віч-на-віч. За результатами президенти оприлюднять спільну заяву.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: