fbpx
Сьогодні
09:50 31 Сер 2021

Україна планує продовжувати евакуацію українців із Афганістану, - МЗС

Україна планує продовжувати евакуацію українців із Афганістану після 31 серпня, маршрути повернення наших громадян можуть бути скориговані залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

Він констатував, що безпекові ризики в країні продовжують зростати.

"За останні кілька днів МЗС та посольство України в Таджикистані спостерігають нову хвилю запитів про евакуацію із Афганістану. Зараз посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місце знаходження і підтримує з ними зв'язок", – зазначив Ніколенко.

Речник МЗС поінформував, що за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби дипломати разом із представниками інших відомств опрацьовують подальші безпечні шляхи виїзду, зокрема можливість використання інших аеропортів або наземних маршрутів.

"Щойно з'явиться перша нагода, всі наші громадяни, які повідомили про себе українському посольству в Таджикистані, отримають інструкції про подальші дії", – запевнив він.

Водночас Ніколенко зауважив, що будь-які публічні нагнітання емоцій довкола евакуації шкодять роботі, створюють ризик як для тих, хто хоче виїхати, так і тих, хто хоче їм у цьому допомогти.

"Працюємо 24/7 і нікого не залишимо напризволяще", – акцентував речник МЗС.

У цьому контексті він нагадав, що Україна вже організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей, і відзначив, що це один із найвищих показників успішних операцій серед іноземних держав, громадяни яких потребують допомоги в Афганістані.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: