fbpx
Сьогодні
16:07 31 Сер 2021

Голова Антикорупційного суду повідомила про тиск від нардепа

Голова Вищого Антикорупційного суду Олена Танасевич повідомила Вищу раду правосуддя про тиск на неї.

Інформацію розмістили на сайті ВРП 17-го серпня, пише Рубрика.

Як повідомляє сама Олена Танасевич, 11 серпня 2021-го року на її ім'я надійшло депутатське звернення.

У ньому народний депутат, чиє ім'я не повідомляється, взявся радити судді, який запобіжний захід варто обрати обвинуваченому в одній зі справ, яку розглядає Танасевич.

"У цьому зверненні народний депутат України, зокрема, пропонує мені як голові Вищого антикорупційного суду "під час наступного обрання міри запобіжного заходу розглянути питання щодо застосування до підсудного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, застосувати арешт майна та інших активів, які йому належать"", — пише Олена Танасевич у своєму повідомленні ВПР.

Окрім цього, нардеп висунув вимогу до судді особисто повідомити його про результати розгляду цього депутатського звернення, аргументуючи це статтею 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка покладає відповідальність на посадових осіб за відмову від виконання законних вимог народних депутатів.

Тим не менш, як вважає сама суддя, таке звернення є втручанням у її діяльність, адже законодавство закріплює за судами незалежність у здійсненні правосуддя.

У суді коментувати повідомлення Олени Танасевич відмовилися, але сказали, що йдеться, найімовірніше, про звернення депутата від партії "Слуга народу" Юрія Камельчука.

Нагадаємо, раніше медіа писали, що Олена Танасевич була на вечірці з підозрюваним головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, справу якого розглядає Вищий антикорупційний суд. Спершу свою присутність там Танасевич заперечувала, але згодом визнала, що була там.

Окрім цього, нещодавно стало відомо, що Олена Танасевич увійшла до складу колегії, що розглядатиме справу народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють у вимагання хабаря розміром 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України "Про управління відходами" та у подальшому 200 тисяч доларів для підкупу членів відповідного комітету, аби ті прийняли внесені пропозиції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: