fbpx
Сьогодні
11:37 31 Сер 2021

У Росії примусово вакцинували політв'язня Лимешко: його стан стрімко погіршився

Громадянина України Геннадія Лимешко, незаконно засудженого Російською Федерацією, примусово щепили вакциною від коронавірусу, яка не визнана ВООЗ.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбук, передає Рубрика.

За словами омбудсмена, працівники виправної колонії "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольскому краю", де утримується Геннадій, погрожуючи поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, змусили підписати згоду на щеплення.

"Після вакцинації стан здоров'я Геннадія Лимешка стрімко погіршився: почалася тахікардія та сильний головний біль", — написала Денісова.

Вона зазначила, що адміністрація установи відмовила Геннадію Лимешку у наданні медичної допомоги.

Омбудсмен звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Лимешку необхідної меддопомоги.

Також Денісова звернулася до генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського з проханням терміново відвідати українського політв'язня.

Як повідомляла Рубрика, на зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байденом лідери країн обговорять повернення та обмін полонених і зниклих без вести українців.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: