fbpx
Сьогодні
16:23 31 Сер 2021

Паралімпіада-2020: України здобула золоту та срібні нагороди після протесту

Збірна України здобула золоту та срібні нагороди на Паралімпійських іграх у Токіо після протесту за підсумками змагань у штовханні ядра.

Про це повідомляє Рубрика.

На Паралімпіаді-2020 українці попередньо виграли срібло та бронзу. Максим Коваль здобув срібло, а Олександр Яровий – бронзу у секторі з штовхання ядра. Паралімпійським чемпіоном Токіо став малазієць Мухаммад Зіяд Золкефлі.

Проте згодом результат у цій дисципліні було переглянуто. І медалі найвищих гатунків здобули саме українці. Представники України подали протести щодо результату Зіяда, звернувши увагу організаторів змагань на те, що малазієць та ще три легкоатлети прибули із запізненням у кімнату очікування перед початком змагань.

У підсумку результати Зіяда, а також ще двох легкоатлетів – еквадорця Хорді Патрісіо Конго Вілалби та австралійця Тодда Ходжетса були анульовані. У протоколі їм зарахували DNS (не стартували).

У фінальному протоколі фіналі із штовхання ядра було зараховано результати п'ятьох спортсменів. Два з них – українці Коваль та Яровий – відповідно здобули золото та срібло Паралімпіади-2020.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: