fbpx
Сьогодні
20:50 31 Сер 2021

Федоров зустрівся із віцепрезидентом Google: обговорили обмеження російського контенту в YouTube

Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник з питань розвитку IT Олександр Борняков зустрілися із віцепрезидентом Google з питань міжнародних справ та суспільної політики Караном Бхатія.

Про це повідомили на сайті Мінцифри.

"Цифровізація означає швидкість, гнучкість та ефективність. Це той тип мислення, який ми впроваджуємо в державі та дотримуємося в Мінцифрі. Ми співпрацюємо із Google із часів заснування міністерства. Дякуємо Google за особливу увагу до України та сподіваємось на продовження плідної співпраці. Адже ми хочемо, щоб міжнародні компанії не просто були присутні в Україні, а й масштабували тут свій бізнес", — зазначив Михайло Федоров.

На зустрічі обговорили можливість оптимізування співпраці щодо застосунку Дія та питання підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube. Зараз на стартових сторінках нашим користувачам пропонується російський контент, що є неприпустимим, коли в Україні йде війна. Тому запропонували Google залучити незалежних українських редакторів, які займатимуться підбором контенту.

В Україні один з найбільших швидкозростаючих ринків ІТ в Європі. Олександр Борняков зазначив, що Мінцифра створює сприятливі умови для залучення та розвитку міжнародних технологічних компаній в Україні: "Україна вже стає найпотужнішим IT-хабом у Центральній та Східній Європі. Для цього ми запускаємо Дія City. Спеціальний правовий режим для IT-компаній створить сприятливі умови для того, щоб у нас створювалось більше продуктових компаній. А міжнародні — працювали в Україні за чіткими та зрозумілими для світу правилами гри".

У Мінцифри наголосили, що міністерство почало співпрацю із Google ще у 2019 році й зараз активно її продовжує. Серед деяких проєктів співпраці між Мінцифрою та Google — освітній серіал "Інструменти Google", завдяки якому 46 тисяч держслужбовців підвищили свої цифрові навички. А дводенний онлайн-курс Digital Bootcamp навчив ефективно стимулювати економічне відновлення через цифрові навички 1000 представників малого та середнього бізнесу.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: