fbpx
Сьогодні
20:12 30 Сер 2021

Волкер розповів, про що говоритимуть Зеленський і Байден

Посилення безпеки України має стати ключовою темою зустрічі Президента України Володимира Зеленського та лідера США Джо Байдена.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Дом" висловив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України (2017-2019 рр.) Курт Волкер.

Він зазначив, що в України є розумні очікування від зустрічі, що діалог повинен стосуватися безпеки країни. З урахуванням російської агресії, окупації територій, нарощування військової потужності РФ поблизу українських кордонів, загрози поглинання Білорусі Росією. Плюс масштабні російські військові навчання "Захід-2021", які пройдуть в Білорусі з 10 по 16 вересня.

"Тому я думаю, що Україна має всі об'єктивні підстави вважати, що США просто зобов'язані обговорювати проблеми безпеки України", — сказав Волкер.

США своєю чергою очікують від України продовження боротьби з корупцією, реформи судової системи та інших реформ.

"Думаю, уряд України також погодиться з цим, але це не альтернатива розв'язання питань безпеки. Все повинно бути. І я сподіваюся, що два наших лідери зможуть обговорити ці проблеми та досягти повного взаєморозуміння", — підсумував дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: