fbpx
Сьогодні
16:55 30 Сер 2021

"Росія надсилає сигнал США": у ТКГ пояснили загострення на Донбасі

Фото Reuters

Загострення конфлікту на Донбасі пов'язане з візитом у США президента України Володимира Зеленського. Нові обстріли на сході України є сигналом, який Росія надсилає Сполученим Штатам.

Про це заявила на телеканалі "Україна 24" учасниця української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

Коментуючи ескалацію конфлікту, Іванова зазначила:

"Я так думаю, що дійсно посилається сигнал Сполученим Штатам перед зустріччю нашого президента у США. Росія знає, що при зустрічі будуть обговорюватися питання, в тому числі й ті, які обговорюються в нормандському форматі і Тристоронній контактній групі. Я думаю, що це такі послання саме туди".

Також вона висловила впевненість, що через обстріли на Донбасі навряд чи відбудеться позачергове засідання ТКГ, навіть якщо українська делегація буде його ініціювати.

"Навіть якщо Україна буде ініціювати позачергові засідання, для того, щоб вони відбулися, потрібна згода усіх сторін переговорів – ОБСЄ як координатора і Російської Федерації. І я думаю, що на це РФ не пристане, позачергових засідань не буде", – сказала учасниця гуманітарної підгрупи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: