fbpx
Сьогодні
10:17 30 Сер 2021

Разумков заявив, що восени Рада відправить у відставку деяких членів Кабміну

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що восени парламент відправить у відставку деяких членів уряду Дениса Шмигаля. Імен цих міністрів спікер не назвав.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер" увечері в неділю, 29 серпня, передає"Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що осінь буде пов'язана з кадровими змінами. Дійсно, прізвища і так звучать, але я не думаю, що їх сьогодні варто озвучувати", – сказав він.

За словами спікера, в депутатського корпусу накопичилися питання до деяких міністрів.

"До ряду міністрів є претензії як у Верховної Ради, як у профільних комітетів, так, я думаю, що й у суспільства. Тому деякі ротації в Кабміні я особисто прогнозую", – зазначив він.

При цьому Разумков не став згадувати той факт, центр ухвалення кадрових рішень вже давно перемістився на Банкову. Нещодавно президент Володимир Зеленський розкритикував членів Кабміну, які "багато говорять, коли нема чого показати".

При цьому про роботу міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка і міністра інфраструктури Олександра Кубракова Зеленський відгукнувся позитивно.

Довідка

Конституція наділяє президента повноваженнями пропонувати парламенту кандидатури лише двох міністрів – закордонних справ і оборони. Решта посад у Кабміні – це зона відповідальності прем'єр-міністра і правлячої коаліції.

Однак Володимир Зеленський, отримавши однопартійну більшість в парламенті, особисто керує кадровими перестановками в уряді. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль лише вносить до Верховної Ради подання на звільнення і призначення, рішення щодо яких ухвалює президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: