fbpx
Сьогодні
17:31 30 Сер 2021

Кабмін підготує план підвищення тарифів на електроенергію

Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради нацбезпеки, згідно з яким Кабміну доручили створити план поступового переходу до економічно обгрунтованої ціни на електроенергію з урахуванням соціального захисту споживачів.

Про це йдеться в указі президента від 28 серпня щодо рішення РНБО "Про заходи щодо нейтралізації загроз в енергетичній сфері".

Згідно з документом, Кабміну доручили до 31 грудня визначити порядок поступового переходу до економічно обгрунтовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів. В умовах такого переходу необхідно забезпечити соціальний захист осіб, які потребують державної підтримки та допомоги.

До 30 вересня влада також повинна розробити і затвердити план встановлення справедливої вартості електричної енергії для побутових споживачів.

Крім того, уряд має забезпечити перехід від товарного до фінансового механізму ПСО на учасників ринку із забезпеченням доступності електроенергії для побутових споживачів з 1 жовтня 2021 року.

Також уряд проаналізує співвідношення вартості електроенергії у вартості її розподілу і передачі в складі тарифу, але не тільки на предмет обґрунтованості такого співвідношення.

Крім того, протягом двох тижнів уряд разом з іншими відомствами (зокрема СБУ і РНБО) повинні проаналізувати структуру власності всіх операторів розподілу електроенергії та постачальників універсальних послуг і встановити реальних кінцевих бенефіціарів власників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: