fbpx
Сьогодні
21:11 29 Сер 2021

Жінка вперше очолила екіпаж атомного авіаносця США

Капітанку Емі Бауерншмідт офіційно призначили командиркою атомного авіаносця Військово-морських сил США «Авраам Лінкольн». Вона стала першою в історії жінкою на цій посаді.

Про це повідомила пресслужба ВМС США.

Бауерншмідт призначили на посаду командирки «Авраама Лінкольна» в грудні 2020 року. 19 серпня відбулася офіційна церемонія передачі повноважень від попереднього командира — капітана Уолта Слотера.

Емі Бауерншмідт

За керівництва Слотера авіаносець узяв участь у найбільшому бойовому навчанні, яке тривало 10 місяців і передбачало дислокації в різних куточках світу. За це капітана нагородили орденом «Легіон Заслуг».

Під час церемонії відбулося традиційне для американських ВМС зачитування наказів про зміну постійного місця дислокації колишнім і новим капітаном авіаносця. Бауерншмідт подякувала Слотеру за передання їй керівництва «найкращим кораблем флоту».

«Нема більш смиренного відчуття відповідальності, ніж знання того, що тобі доручили керувати людьми, обраними для того, щоб робити нашу націю кращою», — заявила капітанка на церемонії.

Що про неї відомо

Емі Бауерншмідт

49-річна Емі Бауерншмідт народилася в місті Мілвокі штату Вісконсин. У 1994 році вона завершила навчання в Академії Військово-морських сил США — того ж року, коли жінкам дозволили служити в американських флоті й авіації.

В інтерв'ю CBS News у 2018 році Бауерншмідт розповідала, що те рішення «цілковито змінило її життя». Почавши кар'єру військової льотчиці у 1996 році, жінка має понад 3000 годин нальоту, йдеться в її офіційній біографії.

У 2016-2019 роках Бауерншмідт була старшою помічницею капітана «Авраама Лінкольна», де допомагала керувати персоналом у близько п'яти тисяч людей. А потім до жовтня 2020 року вона керувала кораблем-доком «Сан-Дієґо».

Атомний авіаносець «Авраам Лінкольн» — один із 11 атомних авіаносців Військово-морських сил США. Судно завдовжки понад 300 метрів перебуває на службі з 1989 року. Воно здатне перевозити до 85 літаків одночасно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: