fbpx
Сьогодні
13:31 29 Сер 2021

У Світовому конгресі України вважають, що проєктом меморіалу "Бабин Яр" мають займатися українці

Голова Світового конгресу України Павло Ґрод вважає, що проєктом меморіалу "Бабин Яр" має в першу чергу опікуватися українська держава.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми вважаємо, що історію України мають розказувати тільки українці! Ця меморіалізація має бути, чи є це меморіалізація Бабиного Яру, чи Голодомору, чи Революції Гідності, то це мають розказувати українці", – зазначив Ґрод.

За його словами, Світовий конгрес українців готовий надати понад 20 мільйонів доларів на підтримку проєкту "Бабиного Яру".

"Ми написали до міністра культури України Ткаченка пропозицію, що ми як Світовий конгрес українців готові надати понад 20 мільйонів доларів, щоб підтримати національний проєкт, щоб сформувати цей національний проєкт", – сказав Ґрод, зазначивши, що цю суму запропонував один меценат з Канади.

Як відомо, в Бабиному Яру розстрілювали євреїв, ромів, а також українців, зокрема, представників націоналістичного руху, наприклад поетесу Олену Телігу.

"Тому ми мусимо зрозуміти цю історію. І це мусить Україна розказувати цю історію, не приватні особи, де немає ніякого контролю зі сторони уряду. Ми дивимося на проєкти, скажімо, музеїв голокосту по світу в США, в Канаді, по Європі. Це є все державні проєкти", – сказав Ґрод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: