fbpx
Сьогодні
22:55 29 Сер 2021

У Північній Македонії запрацював україномовний аудіогід

English version here

У Музеї македонської визвольної боротьби у Скоп'є (Північна Македонія) запрацював україномовний аудіогід.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Це – перший україномовний аудіогід у цій країні та 29-й у межах ініціативи дружини Президента Олени Зеленської.

«Україномовні аудіогіди покликані робити культурний міжнародний спадок доступним для наших співвітчизників, а українську – помітною для іноземців. Сьогодні ми запускаємо 29-ий аудіогід в нашій мережі. Кожен з них – важлива частина проєкту культурної дипломатії, а для мене – це впевнені кроки в розбудові іміджу України у світі», – сказала перша леді.

Зазначається, що в Музеї македонської визвольної боротьби представлено понад 3 тис. старовинних експонатів, пов'язаних з історичною та культурною традицією народу, боротьбою за визволення та створенням незалежної держави.

Крім того, за даними ОП, у ньому зберігаються твори українських митців: чверть картин з колекції закладу створені Олексієм Кулаковим, Ларисою Бондаренко та Наталією Папірною.

В Офісі глави держави розповіли, що воскові фігури видатних постатей македонської історії, презентовані в музеї, також виготовили українські майстри.

«Впровадження аудіогіда українською мовою дасть змогу туристам з України, яких щосезону стає дедалі більше в цій дружній балканській країні, краще зрозуміти ідентичність та шлях розвитку македонського народу», – підкреслили в ОП.

29-й україномовний аудіогід – один із низки аудіогідів, які вже працюють по всьому світу з ініціативи Олени Зеленської, зокрема у Греції, Кенії, Великій Британії, Франції, Австрії та інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: