fbpx
Сьогодні
16:38 28 Сер 2021

У ТКГ заявили, що внаслідок обстрілу Авдіївки постраждало 9 військових

Під час обстрілу району Авдіївки і самого міста, поранено та отримали бойові травми дев'ять українських військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ, передає Рубрика.

В ході обстрілу противник застосовував міномети і артилерію калібром 120 і 122 мм відповідно, що заборонено Мінськими угодами.

На вимоги СЦКК припинити вогонь противник не реагував.

Адекватна відповідь на обстріли надали ЗСУ. По лінії ТКГ і МЗС відповідні ноти направлено до ОБСЄ.

"Завданням противника є спровокувати нас на НЕ-адекватну відповідь, а потім на своєму вищому рівні заявити про "… агресивні дії України" і створити напругу, в ідеалі – зірвати відповідні переговори Президента України з Президентом США про подальші шляхи врегулювання конфлікту, в тому числі – на тему участі США в такому врегулюванні", – пояснюють обстріли в українській делегації.

Там додали, що скликання позачергового засідання Підгрупи з безпеки не планується, так як там очікують "цілком передбачуваний відповідь РФ у вигляді слова "ні", вже отриманий двічі за минулі тижні, коли представники від України вимагали такого засідання у відповідь на загибель і поранення військовослужбовців.

Там додали, що хочуть попередити громадян України, що на тлі і під час візиту президента Володимира Зеленського до США, бойова активність з боку противника може бути збільшена додатково, і до цього потрібно бути ситуативно і морально готовими.

Нагадаємо, що раніше було відомо лише про 3-ох поранених військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: