fbpx
Сьогодні
13:20 28 Сер 2021

П'ятьох експрацівників банку "Аркада" будуть судити за розкрадання коштів на будівництво

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 5 службових осіб АТ АКБ "Аркада" – ексголови правління, його заступників та головного бухгалтера за фактом розтрати чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, ексголова правління спільно із заступниками та головним бухгалтером банку із залученням підконтрольних юридичних осіб організували та налагодили схему розтрати коштів учасників фондів фінансування будівництва.

Службовими особами банку реалізовано дві програми лояльності із залученням коштів фонду фінансування будівництва. За умовами акції вартість квадратного метра площі кватир становила від 169,75 грн до 190,55 грн. Це підтверджується укладеними договорами інвестування будівництва між банком та довірителями – юридичними особами, які виявилися пов'язаними з банком, що заборонено Законом України "Про банки і банківську діяльність".

У подальшому, у зв'язку з невиконанням довірителями умов акційних програм службові особи банку усупереч Закону України "Про фінансово-кредитні механізми" прийняли рішення про розірвання договорів інвестування та повернення довірителям коштів. При цьому банк безпідставно повернув довірителям кошти в сумі 22 млн грн, що у понад 100 разів перевищувало суму інвестованих коштів.

"Розслідування інших епізодів розкрадання активів фінустанови триває", – підкреслили в Офісі Генпрокурора.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: