Новини

У Києві розпочав роботу найбільший урбан-парк України

У Києві розпочав роботу найбільший урбан-парк України. Причому це лише перша частина наймасштабнішого і найсучаснішого спортивного кластера на території ВДНГ.

Розробкою концепції урбан-парку займались урбан-бюро Big City Lab, із залученням професіоналів вуличних культур: платформи Street Culture й архітектурних команд Mind Work Ramps, Urban Reform і Unique Build, пише Платформа.

Генеральним спонсором подій та розвитку вуличних культур урбан-парку стала Visa. При проєктуванні локацій враховувалися побажання професійних атлетів і гостей ВДНГ, отримані в ході спеціального дослідження, а також думки з соцмереж.

Вхід до урбан-парку ВДНГ — вільний цілодобово. Вже зараз на території працюють чимало локацій:

Бетонний скейт-парк площею 2500 м²

Цей комплекс призначений для екстремальних вуличних культур: скейтбордингу, трюкового самоката, BMX, роллерблейдінга. При створенні скейт-парку використовувалися монолітні бетонні фігури різної складності та конфігурацій.

Локація відмінно підходить як для професіоналів, так і для тих, хто тільки мріє освоїти скейт, самокат або BMX-велосипед, а також для тренувань, проведення професійних чемпіонатів і джемів екстремальних вуличних культур.

Стрітфутбольний спот

Локація містить чотири корти 3х3 і чотири панна-корти (гра 1х1). Вони виготовлені з заліза та мають професійне гумове покриття і трибуни. Місце призначене для тренувань з вуличного футболу: 3х3, панни, фристайлу.

Тут планують проводити чемпіонати, а вже у 2022 році, в рамках першої Євроліги, влаштувати Лігу вуличного футболу України.

Стрітденс & івент-спот площею 500 м²

Ще одна локація урбан-парку з професійним гумовим покриттям і трибунами. Ця частина парку призначена для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хопом, денс-холом, хаусом, папінго, локінгом тощо. Тут будуть проводити тренування просто неба, танцювальні майстер-класи, джеми й батли вуличних культур.

Стрітворкаут-спот та Паркур-спот

Перша частина складається з різних залізних снарядів для занять. Має професійне гумове покриття і трибуни. Тут планують тренування, майстер-класи, а також всеукраїнські джеми й батли зі стрітворкауту.

Паркур-спот містить різні паркур-фігури з металевого каркаса і фанери, а також має трибуни. Тут будуть проходитимуть вуличні тренування з паркуру, майстер-класи, зйомки паркур-контенту, а також проводитимуться всеукраїнські джеми та батли.

Свіжі дописи

  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів засідання Ставки, зокрема говорили про фронт й виробництво зброї

Президент Володимир Зеленський, 6 травня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Зокрема обговорювалося постачання та виробництво… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Франція відправить свого посла на інавгурацію путіна, – ЗМІ

На "інавгурацію президента" російської федерації володимира путіна, яка відбудеться 7 травня, прибуде посол від Франції.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Зеленський провів телефонні розмови з президентом Польщі та прем’єркою Естонії: про що говорили

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда обговорили кроки для якнайширшого залучення країн… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.