fbpx
Сьогодні
12:57 28 Сер 2021

МКІП передумало закуповувати книгу про виховання, яка викликала бурхливу реакцію в суспільстві

Книгу "Щоб не було у 16 запізно", яка розповідає про "традиційні сімейні цінності", вирішили закупити за державні кошти для бібліотек країни. Після цього МКІП заявив, що такі книги все ж не мають фінансуватися за кошти платників податків.

Про це пише УП.

Книга Марини Ланге "Щоб не було у 16 запізно" потрапила у перелік з 689 найменувань видань, який погоджений трьома експертними радами та затверджений наказом Міністерства культури і інформації.

У книзі авторка пише, що дівчинка мусить вміти піклуватися, надихати, бути цнотливою та умиротвореною, а хлопчик – цілеспрямованим, щедрим та аскетичним.

Ланге у своєму творі стверджує, що "хлопчику щодня потрібно напрацьовувати чоловічі чесноти", а дівчатка "вже народжуються з жіночими якостями".

Спеціаліст з комунікацій Микола Ябченко заявив, що авторка книги не має освіти психолога і педагога, але попри це викладає психологію в ліцеї і пише книгу, яка за кошти платників податків має потрапити в бібліотеки.

У Мінкульті згодом у коментарі журналістам заявили, що виступають проти цензури у будь-якому її прояві, але "є речі, які, попри вільне розповсюдження у крамницях, не мають фінансуватися за кошти платників податків".

"Книга Марини Ланге "Щоб у 16 не було запізно" – одна із таких речей. Тому що підтримує усталені гендерні стереотипи. Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків та дівчат до певної поведінки, що "відповідає" уявленням про жіночність і мужність", – зазначили у МКІП.

Там також розповіли, що міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав запит на Український інститут книги щодо можливості зупинити процес закупівлі книги "Щоб у 16 не було запізно" Марини Ланге для бібліотек країни.

У міністерстві також наголосили, що забезпечення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя "є невід'ємним елементом становлення України як держави, що дотримується демократичних принципів і поважає права людини та основоположні свободи".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: