fbpx
Сьогодні
Рішення 17:08 27 Сер 2021

У Києві з'явилася перша система захисту від тарана автомобілем: її встановили на місці минулорічного ДТП за участі таксі

На Великій кільцевій, де у листопаді 2020 року таксист влетів у автобусну зупинку і вбив 2 людей, встановили першу в Києві систему захисту від тарана автомобілем.

Про це повідомив заступник голови КМДА Констянтин Усов, передає Рубрика.

Спорудження являє собою 30-тонну конструкцію з армованим фундаментом і 11-ма оцинкованими болардами зі стінками в 16 мм.

За даними виробника, вона зупиняє легковий автомобіль на швидкості 80 км/год і вантажівку на швидкості 50 км/год.

Вартість пілотного проєкту з монтажем – понад 400 тис. грн.

"Але "пілоти" дорожче системної роботи і великої закупівлі. Сподіваємося на здешевлення через опт", – пояснив ціну Усов.

Він додав, що усі 2770 наземних зупинок мають бути захищеними й програма має втілюватися на магістралях безперервного руху, на магістралях регульованого руху і на внутрішніх дорогах міста. Також він підкреслив, що КМДА не планує витрачати ресурси без доказів ефективності системи.

"Перед масштабуванням програми очікуємо від українських виробників крім комерційних пропозицій та презентації потужностей доказів ефективності системи – проведених краш-тестів з легковими та вантажними авто", – наголосив Усов.

громадські зупинки захист

громадські зупинки захист

громадські зупинки захист

громадські зупинки захист

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: