fbpx
Сьогодні
17:48 27 Сер 2021

У Києві відкрили меморіальну дошку-барельєф на честь Богдана Ступки

Фото: ОП

У Києві відкрили меморіальну дошку-барельєф на честь видатного українського актора Богдана Ступки.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Дошка встановлена на будинку, де він проживав на вул. Заньковецької, 3/1.

"Цьогоріч ми відзначаємо 80-річчя від дня народження видатного українського мистецького діяча Богдана Ступки. Його внесок в українське театральне та кіномистецтво є беззаперечним і вже став нашою культурною спадщиною. Богдана Ступку знають в усьому світі за понад 100 ролей у кіно", – сказала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона додала, що встановлення барельєфу – це "чи не найменше, що можна зробити для вшанування пам'яті митця".

Пам'ятна дошка Богдан Ступка

Президент України Володимир Зеленський також вшанував пам'ять Богдана Ступки.

"Богдан Ступка – актор з великої літери. Митець, який мав неперевершений талант від Бога, неймовірну харизму та надзвичайну працелюбність. На сцені – великий майстер, у житті – глибока й мудра людина, яка вражала своєю людяністю", – зазначив Володимир Зеленський.

Під меморіальною дошкою-барельєфом також встановили кошик із квітами від президента України.

Пам'ятна дошка Богдан Ступка

"Богдан Ступка – фігура світового масштабу. Його ім'я знає європейська культурна сцена. Богдан Сильвестрович казав: "Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в цілому світі. Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що маю можливість сприяти цьому". Переконаний, цю мрію Богдана Сильвестровича маємо продовжувати втілювати спільними зусиллями", – передають слова Зеленського у пресслужбі Офісу Президента.

Довідка

Богдан Сильвестрович Ступка – український актор театру та кіно. Лауреат Шевченківської премії, Народний артист УРСР, Герой України.

У період із 1999 до 2001 року був міністром культури і мистецтв України.

Із 2001 року очолював Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Був президентом Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" та Бердянського міжнародного кінофестивалю "Бригантина".

У доробку актора багато ролей історичних постатей: Іван Брюховецький ("Чорна рада"), Іван Мазепа ("Молитва за гетьмана Мазепу"), Богдан Хмельницький ("Вогнем і мечем"), Остап Вишня ("Із житія Остапа Вишні") та інші.

Помер Богдан Ступка 22 липня 2012 року від серцевого нападу на тлі раку кісток. Похований на Байковому кладовищі у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: