fbpx
Сьогодні
19:42 27 Сер 2021

У Білорусі ліквідували асоціацію журналістів

Верховний суд Білорусі розглянув і задовольнив позов Міністерства юстиції щодо усунення Білоруської асоціації журналістів.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Підстава для ліквідації полягає в тому, що Білоруська асоціація журналістів не виправила порушення, які нібито виявило Міністерство юстиції під час перевірки, розпочатої в червні 2021 року. Керівництво організації категорично не погоджується з таким висновком.

Перший обшук в офісі БАЖ пройшов 16 лютого. Крім того, представників організації кілька разів викликали до Слідчого комітету для допитів, протягом місяця офіс був опечатаний. У червні і липні контролери з'явилися знову, в результаті чого будь-яка діяльність була фактично паралізована.

21 червня стало відомо, що Міністерство юстиції перевіряє низку громадських організацій, а багато хто з них вже ліквідовані. Білоруська асоціація журналістів також надала великий перелік документів, за винятком матеріалів, які були конфісковані під час першого обшуку в офісі.

Білоруська асоціація журналістів діє з осені 1995 року. Під її дахом понад 1300 членів, що працюють в періодичних виданнях, на радіо і телебаченні, в видавничих компаніях.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: