fbpx
Сьогодні
11:30 27 Сер 2021

На одному з полігонів Херсонщини проходять тренування снайперів: фото

На одному з полігонів бойової підготовки, що на Херсонщині, тривають заняття з стрілецької підготовки для снайперів зі складу підрозділів угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

За словами командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військовослужбовці відпрацьовують питання проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони.

Зокрема, це стосується вибору, підготовці та зайняттю позиції, підготовці вихідних даних для стрільби, а також веденню спостереження.

"Заняття зі снайперами проводяться на постійній основі, але особливістю даного заходу є те, що більш досвідчені снайпери "підтягують" рівень своїх бойових побратимів в ході практичної роботи на мішеному полі", – зазначив командувач.

За його словами, військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру, і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.

"Під час занять ми намагаємося використовувати досвід Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил. Адже професійний снайпер, крім вміння влучно стріляти, має бути ще й дуже врівноваженим, вміти сконцентруватися, а також самостійно приймати правильні та виважені рішення", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Рубрика:
Події Фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: