Прогноз погоди в Україні на останні вихідні літа

Область низького тиску із центром над Скандинавією з прохолодою і дощами продовжує хазяйнувати на заході країни в останні вихідні серпня. На південно-східній частині України – спека та невелика хмарність, на решті території – помірна температура повітря та локальні дощі. Літо залишається позаду, останні вихідні серпня – з явними прикметами осені. Перша ознака осені – холодні ночі. Ще одна ознака – ранкові тумани, які вже цими вихідними будуть у західній та північній частині України. 

За прогнозом Sinoptik.ua у ніч на 28 серпня в Житомирській, Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Вінницькій областях можуть пройти дуже сильні дощі з кількістю опадів 15-40 мм за 12 годин або менше.

Західна частина України знаходиться в зоні низького тиску. А це означає, що у вихідні та на початку тижня буде похмуро та дощитиме. Вранці очікуються слабкі тумани. У суботу та понеділок денна температура в регіоні до +21 °С, у неділю +15…+17 °С.

У Тернополі на День міста 28 серпня буде хмарна погода з невеликими порціями сонця. Повітря вдень прогріється до +19 °С. Опади навряд чи будуть в цей день. У неділю термометр покаже максимально +17 °С, буде хмарно, часом дощі. У понеділок стане більше сонця й тепла, до +20 °С вдень.

Південно-східні області України поки балує літо. У вихідні та на початку тижня майже в усьому регіоні, крім Одеської області, переважно ясно, денна температура повітря +29…+33 °С. Навіть температура вночі стане вище, до +21 °С. Дощі відступили, у вихідні опади не передбачаються.

В Одеській області температура повітря в суботу до +26 °С, хмарно, слабкий вітер змінних напрямків. У неділю та понеділок вдень ясно, +27 °С, посилення східного вітру до 6 м/сек. Ночі потеплішали, до +21 °С, але це потепління ненадовго.

У центрі країни атмосферні процеси не відрізняються однорідністю. У Вінницькій області холодне повітря із заходу зумовить температуру в +20…+21 °С та дощі з грозами. У Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях жарко, до +31 °С, дутиме північний вітер до 6 м/сек. У Черкаській області +26… +27 °С, переважно ясно.

На півночі України у суботу хмарно з проясненнями, дощі, вдень повітря прогріється до +21…+22 °С, лише у Сумській області до +25 °С. У неділю та понеділок місцями пройдуть дощі, значно потеплішає, +27…+29 °С. У Житомирській області дощі, температура залишатиметься невисокою, +19…+21 °С.

У Києві парасольку варто носити з собою. У вихідні та на початку тижня дуже вірогідні грози з дощами. У суботу вдень +23 °С, у неділю та понеділок стане тепліше, до +27 °С, вночі до +19 °С. Вітер східних напрямків від слабкого до помірного. Атмосферний тиск всі ці дні буде зниженим.

28 серпня православні віруючі святкують Успіння Пресвятої Богородиці. Цей день – один з найважливіших в православ'ї та християнстві в цілому.

Прикмети: Якщо на Успіння туман – грибів буде багато. Сонячно й тепло на Успіння – бабине літо буде прохолодним.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Німеччина передала великий пакет військової допомоги Україні: що входить

Німеччина відзвітувала про передачу нового пакета військової допомоги для України. Зокрема було передано додаткові засоби… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 27 атак ворога

Протягом доби ворог намагався атакувати позиції українських військових 93 разів. Внаслідок російських терористичних атак, на… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.