fbpx
Сьогодні
18:29 26 Сер 2021

Напад на офіс Денісової: поліція розповіла нові деталі

Подробиці нападу на офіс омбудсмена розповіла заступниця начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції в Києві Юлія Гірдвіліс.

Про це пише "Україна 24".

"Сьогодні близько 15:20 до поліції Києва надійшло повідомлення, що невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у двері адмінбудівлі на вулиці Інститутській і Пилипа Орлика. В результаті виникла пожежа, пожежа була оперативно ліквідована, ніхто не постраждав. Спецпризначенці полку №2 поліції Києва оперативно затримали зловмисника. Ним виявився уродженець Київщини 1970 року народження", — сказала вона.

Представниця поліції розповіла, що буде з нападником.

"За цим фактом вже порушено кримінальне провадження за статтею 194 КК — умисне знищення або пошкодження майна. Порушник затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу, з ним проводяться всі необхідні слідчі дії. Надалі слідчі готуватимуть повідомлення про підозру. Поліцейські вивчають мотиви підозрюваного. Можливо, після проведення всіх перевірок буде дана інша кваліфікація події", — сказала вона.

Спікерка прокуратури Києва Надія Максимець розповіла, що затриманий доставлений в Печерське управління поліції для з'ясування мотивів і обставин вчинення правопорушення.

"Стосовно його вчинку — попередньо це якісь проблеми, пов'язані з державними органами, з чим саме, з'ясовує слідство. Думаю, що до кінця сьогоднішнього дня або завтра з ранку мотиви будуть відомі, якщо він дасть інформацію слідству. Факт підпалу дверей у дві адміністративні будівлі зафіксовано, остаточна кваліфікація його дій буде надано за результатами слідчих дій. На цей час не встановлено, чи були у нього спільники, за попередньою інформацією, спочатку він підпалив двері приміщення офісу омбудсмена, після чого здійснив аналогічне правопорушення біля дверей Верховної касаційного суду. Це на вул. Пилипа Орлика, недалеко від Офісу омбудсмена", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: