fbpx
Сьогодні
09:17 26 Сер 2021

Пентагон попередив про можливі напади ІДІЛ на аеропорт Кабулу

Фото: AFP

Пентагон отримав повідомлення про "дуже конкретний потік загроз" з боку ІДІЛ щодо натовпу довкола аеропорту Кабула.

Про це повідомляє CNN.

За даними представників оборонного відомства, ІДІЛ, який ворогує з Талібаном, має намір влаштувати безлад в аеропорту і планує зробити кілька нападів.

Посольство США в Кабулі рекомендувало громадянам США, котрі перебувають довкола аеропорту, «негайно покинути» цю зону, зазначивши про наявність "загроз безпеці" за межами виходів.

"Через загрози безпеці за воротами аеропорту Кабула ми радимо громадянам США уникати поїздок в аеропорт і не виходити за ворота аеропорту", – ідеться в попередженні, поширеному через Інтернет.

У вівторок, підтверджуючи своє рішення завершити евакуацію до 31 серпня, президент Джо Байден визнав наявність цих загроз.

"Ми знаємо, що ІДІЛ прагне націлитися на аеропорт і атакувати як сили США й союзників, так і невинних цивільних осіб", – сказав він.

Як повідомляла Рубрика, в Афганістані посилився наступ талібів, коли цього літа війська США і НАТО почали завершувати виведення військ з Афганістану.

13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула — Кандагар і Герат. Днем пізніше таліби взяли під контроль ще чотири столиці афганських провінцій. 14 серпня "Талібан" захопив Мазарі-Шаріф, велике захищене місто на півночі Афганістану. Наразі групування "Талібан" зупинилося на в'їздах до столиці Афганістану Кабула.

Тим часом натовпи афганців намагаються покинути країну, вони влаштували стовпотворіння в аеропорту Кабула. Люди навіть пробували полетіти, зачепившись за шасі та інші частини літаків, деякі з них загинули, зірвавшись з літака при наборі висоти.

16 серпня Байден заявив, що не шкодує про своє рішення вивести війська. За його словами, США дали афганським військам усі необхідні інструменти, навчили їх і екіпірували, витративши понад трильйон доларів, але не змогли дати "волі до боротьби за своє майбутнє".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: