fbpx
Сьогодні
16:12 26 Сер 2021

В Україні безкоштовні операції із трансплантації вже проводять 22 медичні заклади, - Ляшко

В Україні 22 медичні заклади почали робити безкоштовні операції із трансплантації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, "за останні два роки вітчизняна трансплантація зрушила з мертвої точки, у якій вона перебувала близько трьох десятиліть. Зараз у нас є 43 заклади, в яких МОЗ гарантує оплату операцій з трансплантації, з них 22 заклади вже почали такі операції робити. Для пацієнта вони повністю безкоштовні".

Як наголосив Ляшко, "українці мають бути впевнені в тому, що за потреби вчасно отримають медичну допомогу методом трансплантації – у своїй країні. Їм не потрібно збирати великі кошти для поїздки в іноземну клініку, бо таке лікування доступне у нас. Кожна держава віддає перевагу лікуванню свого громадянина. Так має бути і в Україні".

У свою чергу гендиректор Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Володимир Жовнір додав, що завідувач відділення трансплантації кісткового мозку цієї лікарні Олександр Лисиця "вивчав досвід багатьох країн: від Білорусі – до США. Виграв грант на стажування у відомій на увесь світ американській клініці – St. Jude Children's Reseach Hospital, що у місті Мемфіс, штат Теннесі. Його кілька учнів теж отримали гранти на навчання у провідних західних клініках".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: