fbpx
Сьогодні
15:32 26 Сер 2021

Кулеба заявив, що Україна готує ще один рейс для евакуації з Афганістану

Фото: twitter.com/DmytroKuleba/

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що Україна готує ще один рейс для евакуації людей з Афганістану, хоча ситуація в аеропорту Кабула ускладнилася.

Про це Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу, передає УНІАН.

"Ми не зупинимося в поверненні громадян до тих пір, поки не переконаємося, що вивезли всіх, хто хотів виїхати. Зараз, враховуючи ефективність наших дій, до нас надходять запити від країн і міжнародних організацій з проханням вивозити також їх громадян або громадян Афганістану, які з ними співпрацювали. Є багато складнощів, пріоритет ми завжди будемо віддавати громадянам України", – сказав Кулеба.

Він нагадав, що зараз в Афганістані перебуває приблизно 90 громадян України та членів їх сімей, які хочуть бути евакуйованими.

"Прямо зараз ми цим займаємося, організацією наступного евакуаційного рейсу. Україна своїх ніколи не кидає і не кине, хоча на місці, я сьогодні вранці отримав нову інформацію, ситуація в аеропорту Кабула значно ускладнилася, і деякі країни вже починають відмовлятися від евакуаційних рейсів, тому що не можуть гарантувати їх безпеку", – сказав Кулеба.

За його словами, Україна вже вивезла понад 250 громадян України, членів їх сімей та іноземців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: