fbpx
Сьогодні
14:53 26 Сер 2021

Кабмін пропонує запровадити перелік організацій, визнаних терористичними

Кабмін схвалив проект змін до деяких законів України щодо визнання організації терористичною. Передбачено запровадити перелік організацій, визнаних терористичними, який вестиме СБУ.

Про це повідомляє УНН, передає Рубрика.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 26 серпня. Документ направлять до Верховної Ради.

У пояснювальній записці зазначається, що організація визнається терористичною, якщо хоч одна особа, яка є членом або має інший зв'язок з цією організацією, здійснює терористичну діяльність, якщо ця діяльність охоплюється умислом хоча б одного з організаторів чи керівників, або кінцевого бенефіціарного власника.

Крім того, проектом Закону пропонується доповнити статтю 24 Закону України "Про Службу безпеки України" новим положенням про щодо обв'язку СБУ забезпечувати формування і ведення Переліку терористичних організацій.

Пропонується встановити, що діяльність організації, яку визнали терористичною на території України забороняється. Внесення організації до переліку терористичних є підставою для конфіскації майна, активів такої організації уповноваженими органами.

Як повідомляла Рубрика, минулого року у Раді Європи позитивно оцінили зусилля України у боротьбі з відмиванням грошей, отриманих протиправним шляхом, включаючи протидію фінансуванню тероризму.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: