fbpx
Сьогодні
09:55 26 Сер 2021

Евакуація американців продовжиться після 31 серпня, - Блінкен

США на шляху до завершення своєї місії в Афганістані до 31 серпня, але евакуація американців продовжиться після 31 серпня.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен у CNN.

"Дозвольте мені прояснити це: у нас немає крайнього терміну для надання допомоги американським громадянам, які ще залишилися і хочуть виїхати, а також багатьом афганцям, які підтримували нас протягом цих багатьох років і хочуть виїхати. І не змогли цього зробити. Ми докладатимемо зусиль щодня і після 31 серпня… Ми розробляємо докладні плани того, як можемо надавати консульську підтримку і полегшувати від'їзд для тих, хто хоче виїхати після 31 серпня", – сказав він.

Блінкен зазначив, що таліби взяли на себе публічні та приватні зобов'язання щодо забезпечення безпечного проїзду американців і афганців з групи ризику, які хочуть покинути Афганістан.

Як повідомляла Рубрика, президент США Джо Байден заявив 24 серпня, що Сполучені Штати збираються завершити евакуацію з Афганістану до 31 серпня. В Афганістані досі залишаються близько 1500 громадян США, з них 500 – чекають на евакуацію.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: