fbpx
Сьогодні
12:08 25 Сер 2021

В. о. міського голови Кривого Рогу став колишній мер Вілкул

Колишній мер Кривого Рогу Юрій Вілкул став в.о. міського голови після того, як чинного очільника міста Костянтина Павлова знайшли вбитим.

Про це повідомляє "Суспільне".

Секретар міськради Олександр Котляр скликав засідання через смерть голови Кривого Рогу Павлова. Під час зустрічі він заявив, що йде з посади.

"Починаючи з 16 серпня я неодноразово чув від різних людей, що я є перша особа, яка зацікавлена у тій сумній події, яка сталася у нашому місті. Я хочу сказати, що ніколи у своєму житті я не тримався за будь-які посади, не робив вчинки, за які потім буде соромно. Я дуже хотів би довести до кінця все те, що почав робити у нашому місті. І я прийняв дуже важке для себе рішення – відмовитися від своєї посади", – сказав Олександр Котляр.

Звільнення Котляра підтримали 33 депутати міськради.

Серед присутніх повинні були вибрати нового секретаря й за сумісництвом в.о. голови міськради, який керуватиме містом до майбутніх виборів. Більшість проголосували саме за Юрія Вілкула – 32 голоси "за" та 10 "проти".

Після цього потрібно подати клопотання до парламенту про призначення позачергових виборів міського голови.

Довідка

Мера Кривого Рогу Костянтина Павлова виявили застреленим на веранді його будинку в селі Вільне. Поруч із тілом лежав карабін.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Згодом у МВС озвучили три версії загибелі чоловіка: вбивство, самогубство, або необережне поводження зі зброєю.

За даними судмедекспертизи, Павлов загинув 15 серпня між 06:00 і 07:00 ранку. На тілі мера знайшли одне вогнепальне поранення.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв «взяти справу під особистий контроль» і викликав керівників правоохоронних органів зі звітом про перші результати розслідування.

Костянтина Павлова обрали міським головою восени 2020 року. Він балотувався від проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». На момент виборів Павлов був радником мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. У 2000-х — 2010-х обирався до Верховної Ради і Дніпропетровської обласної ради від «Партії регіонів», очолював криворізьку організацію цієї партії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: