fbpx
Сьогодні
16:41 25 Сер 2021

У Москві ніхто не думає про "нормандський формат", - дипломат Веселовський

Росія не хоче брати участь у переговорах щодо Донбасу в "нормандському форматі", про це свідчать, зокрема, різкі заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова на адресу України.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів український дипломат Андрій Веселовський.

"Лавров зараз їздить по Європі, вчора він був в Угорщині, наговорив масу гидких слів про Україну, про "Кримську платформу", про нашу незалежність і так далі. Нажаль, йому підспівував і господар майданчика. Все це не справляє враження, що хтось про якісь "нормандські формати" в Москві думає", – зазначив дипломат.

Веселовський нагадав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель їздила в Москву, зокрема, щоб спробувати вмовити президента Росії Володимира Путіна подумати про "нормандський формат". За його словами, "нічого в неї, здається, не вийшло".

Також дипломат додав, що сьогодні і Німеччина повноцінно не готова брати участь у цій зустрічі через парламентські вибори і майбутню зміну влади.

"Але в нас є мало підстав думати, що новий уряд Німеччини кардинально змінить позицію щодо нормандського формату і щодо інтересів України. Хто б не був обраний канцлером, яким би не був новий міністр закордонних справ, загалом все вкладається в ту лінію, яку Німеччина проводить і сьогодні, тому що теперішній міністр закордонних справ є представником соціал-демократів, а соціал-демократи зараз йдуть вперед у передвиборній гонці. Якщо соціал-демократи стають першими, то в коаліцію беруть когось другого, цей другий буде працювати в цьому ж руслі", – розповів він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: