fbpx
Сьогодні
14:16 25 Сер 2021

Паралімпіада-2020: українці здобули ще 3 "срібла"

Українці добули ще три "срібла" на Паралімпіада-2020 у Токіо.

Про це повідомляє Рубрика.

Одну медаль у фехтуванні виграла 35-річна фехтувальниця Олена Федота.

Федота була лідеркою рейтингу на Паралімпіаді-2020 у жіночій шаблі. У боротьбі за "золото" Паралімпійських Ігор Федота зустрілася з представницею КНР Шумей Тан.

Китайська фехтувальниця вже з початку зустрічі почала діяти активніше та нанесла Федоті декілька уколів. Перша половина зустрічі закінчилася з перевагою Тан — 8:4. Після цього Федота намагалася скоротити відстань, але нанесла лише три уколи китайській фехтувальниці, у відповідь на що отримала сім. У підсумку 7:15 — Федота стає срібною призеркою Паралімпіади-2020.

У той же час на арені водних видів спорту у Токіо — українці продовжили медальні успіхи.

26-річний плавець Максим Кріпак став срібним призером Паралімпіади-2020 у запливі 50 метрів вільним стилем у класі S10. У кваліфікації Кріпак виявився одним із найшвидших, показавши другий час. Випередив його лише австралієць Ровен Крозерс, якому українець поступився 0.33 секунди.

Так само, як і у кваліфікації, боротьба за перше місце і "золото" Паралімпіади у фіналі пройшла саме між Крозерсом та Кріпаком. Український плавець суттєво покращив свій результат у порівнянні з кваліфікацією, проте все одно поступився Крозерсу — час на фініші українця склав 23.33 секунди (на 0.12 секунд менше, аніж у австралійця).

На дистанції 100 метрів батерфляєм володарем срібла став 20-річний плавець Олексій Вірченко.

Нав'язати боротьбу білоруському плавцю Ігорю Бокі (який вважається "королем дисципліни") Вірченко не зміг — той встановив паралімпійський рекорд, пропливши дистанцію за 53.80 секунд. Саме українець став другим, випередивши на фініші узбекистанця Іслама Асланова.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: