fbpx
Сьогодні
10:44 25 Сер 2021

Міноборони Росії заявило, що евакуює з Афганістану громадян кількох країн, зокрема українців

Фото: AFP

Міноборони РФ організовує евакуацію з Афганістану більше 500 громадян РФ, країн ОДКБ і України чотирма літаками військово-транспортної авіації.

Про це повідомляютьа федеральні ЗМІ РФ, зокрема агентство ТАСС.

"25 серпня за дорученням президента Російської Федерації Володимира Путіна Міністром оборони РФ генералом армії Сергієм Шойгу організована евакуація літаками військово-транспортної авіації з території Ісламської Республіки Афганістан більше 500 громадян Російської Федерації, держав-членів ОДКБ (Білорусі, Киргизстану, Таджикистану, Узбекистану) і України", — сказали у військовому відомстві.

Там уточнили, що "створено авіаційне угрупування з чотирьох літаків військово-транспортної авіації". Літаки вже зосереджені на аеродромі в Ульяновську.

"На кожному російському літаку військово-транспортної авіації для надання в ході польоту медичної допомоги і підтримки евакуйованим громадянам Росії і інших країн перебувають лікарсько-сестринські бригади військових медиків з необхідним медичним обладнанням та медикаментами", — відзначили в Міноборони РФ.

Зазначається, що в літаках є запас питної води, ковдр і індивідуальних раціонів харчування.

Як повідомляла Рубрика, в Афганістані посилився наступ талібів, коли цього літа війська США і НАТО почали завершувати виведення військ з Афганістану.

13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула — Кандагар і Герат. Днем пізніше таліби взяли під контроль ще чотири столиці афганських провінцій. 14 серпня "Талібан" захопив Мазарі-Шаріф, велике захищене місто на півночі Афганістану. Наразі групування "Талібан" зупинилося на в'їздах до столиці Афганістану Кабула.

Тим часом натовпи афганців намагаються покинути країну, вони влаштували стовпотворіння в аеропорту Кабула. Люди навіть пробували полетіти, зачепившись за шасі та інші частини літаків, деякі з них загинули, зірвавшись з літака при наборі висоти.

16 серпня Байден заявив, що не шкодує про своє рішення вивести війська. За його словами, США дали афганським військам усі необхідні інструменти, навчили їх і екіпірували, витративши понад трильйон доларів, але не змогли дати "волі до боротьби за своє майбутнє".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: