fbpx
Сьогодні
08:18 25 Сер 2021

У Нью-Йорку вперше губернатором стала жінка

Член Демократичної партії, віце-губернатор Кеті Хочул стала першою жінкою, яка присягнула на пост губернатора штату Нью-Йорк на приватній церемонії.

Про це повідомляє Тhe Guardian.

Після урочистої присяги Хочул сказала, що початок її роботи — це відродження віри в уряд.

Однією з перших проблем, що стоять перед Хочул, буде встановлення її губернаторства як нового початку після ворожого клімату, який був навколо її попередника Ендрю Куомо. Вона пообіцяла усунути всіх співробітників Куомо, які діяли неетично.

«Я хочу, щоб люди знову повірили в наш уряд. Для мене важливо, щоб люди мали віру — наша сила випливає з віри і впевненості людей, які поклали нас на ці посади, і я сприймаю це дуже серйозно», — заявила політик.

Вона також розповіла про «зміну культури Олбані» і з нетерпінням чекає нового підходу до співпраці.

Перші два важливі адміністративні призначення Хочул дісталися жінкам. Її новим юрисконсультом стане Елізабет Файн, а її головним помічником, на посаду секретаря губернатора, буде Карен Персічіллі Кеог.

Кеті Хочул

Нагадаємо, що губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо у вівторок, 10 серпня, подав у відставку через шквал звинувачень в сексуальних домаганнях. Рішення губернатора послідувало після того, як генеральний прокурор Нью-Йорка оприлюднив результати розслідування, згідно з яким Куомо сексуально домагався щонайменше 11 жінок.

Скандал в епоху #MeToo обірвав не тільки кар'єру, а й династію: батько Куомо, Маріо Куомо, був губернатором в 1980-х і 90-х роках, а Куомо-молодший часто згадувався як потенційний кандидат в президенти. Навіть коли скандал розростався, Куомо планував балотуватися на другий термін в 2022 році.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: