fbpx
Сьогодні
13:37 25 Сер 2021

Російська делегація знову зірвала роботу підгрупи ТКГ, - українська делегація

English version here

Росія свідомо зриває роботу гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо Донбас.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ у Фейсбук, передає Рубрика.

Росіяни заявили про залучення до переговорів Маї Пирогової, засудженої в Україні за тероризм.

"Російська делегація менш ніж за добу до початку засідання зробила технічне повідомлення про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ громадянки України Маї Юр'ївни Пирогової, засудженої в Україні за тероризм. Українська делегація розглядає це як свідому спробу зірвати консультації, особливо зважаючи на попередній досвід блокування російською делегацією роботи політичної підгрупи саме таким чином", – йдеться у повідомленні.

В українській делегації вкотре наголосили на тому, що не проводять консультації з особами, засудженими за тероризм. У пресслужбі зазначили, що таким чином російська делегація намагається перекласти свою відповідальність за послідовний зрив вирішення гуманітарних питань, як наприклад, обмін особами, що утримуються у зв'язку із конфліктом, розблокування роботи КПВВ з російської сторони тощо.

"Українська делегація зазначає – ці спроби є марними. Ми закликаємо російських представників повернутися до запланованих тристоронніх консультацій", – заявили в українській делегації.

Зазначимо, що росіяни намагаються залучити Пірогову до переговорів ТКГ вже не вперше. Наприклад, 6 липня, член української делегації Сергій Гармаш повідомив про те, що консультації в політичній підгрупі ТКГ вчергове не відбулися через присутність все тієї ж Пирогової.

Під час візиту в Україну 22 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила незадоволення прогресом в Мінському і нормандському форматах. Вона заявила про необхідність сформувати порядок денний і провести новий нормандський саміт на найвищому рівні.

У МЗС заявили, що Україна готова до проведення зустрічі глав Міністерств закордонних справ країн-членів нормандської четвірки. У ТКГ також розповіли, з чим Україна готова йти на переговори по Донбасу в нормандському форматі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: