fbpx
Сьогодні
11:56 24 Сер 2021

Зеленський розказав, у чому сила українського народу

Сила українського народу полягає безпосередньо в українському народові й варто пам'ятати, що жоден ворог не завдав Україні більшого удару, ніж наші власні чвари.

Про це Володимир Зеленський заявив у промові на урочистостях з нагоди 30-ї річниці проголошення Незалежності України, повідомляє "Укрінформ".

"Ми так багато сперечаємось про минуле, а це означає, що ми не робимо висновки власної великої історії, бо жоден ворог не завдав нам більшого удару, ніж наші власні чвари. У чому сила українського народу? В Українському народові!", – сказав глава держави.

Він нагадав, що громадянами України є представники великого розмаїття національностей, а саме – українці, кримські татари, караїми, кримчаки, білоруси, росіяни, молдавани, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени, греки, роми, грузини, гагаузи та інші.

"Збірна України — одна команда, сильна, бо в ній 25 регіонів, 25 незамінних гравців і непереможна, коли усвідомлює, що ми непереможні, коли кожен потрібен", – переконаний Президент.

Так, Зеленський відзначив, що без гелікоптерів Запоріжжя, літаків Антонова Україна не підкорила б небо, без кораблів Миколаєва Україна не підкорила б моря, без Дніпровського "Південмашу", житомирянина Корольова і буковинця Каденюка – не підкорила б космос, а без харківського Т-34 не перемогла б на полях Другої світової війни.

Крім того, він зауважив, що без Олешківських пустель на Херсонщині, Буцького каньйону на Черкащині, базальтових стовпів Рівненщині, Карпатських гір, териконів, Дніпра, Десни, Південного Бугу Україна не така чарівна.

"Без чашечки львівської кави ранок не такий бадьорий, без келиха одеського вина вечір не такий приємний, а без чарочки домашньої наливки з будь-якого куточка України День Незалежності не такий святковий", – додав Зеленський.

Водночас він нагадав, що Рівненщина подарувала першого Президента України, Чернігівщина — другого, Сумщина — третього, Донеччина — Леоніда Бикова, а також перерахував інших видатних осіб з різних областей.

"Об'єднує нас Україна! Бо всі ми кажемо їй: "Ти у мене єдина!" Бо всі ми її захищаємо! Різні, рівні, рідні, сильні, вільні, незалежні!", – підкреслив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: