fbpx
Сьогодні
18:12 24 Сер 2021

У ТКГ заявили, що жителі ОРДЛО, які отримали російські паспорти, можуть бути громадянами РФ

Жителі окупованих районів Донбасу отримують російські паспорти вимушено. Коли ОРДЛО повернеться під контроль України, вони матимуть змогу відмовитись від цих документів.

Про це заявила на телеканалі "Україна 24" учасниця української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

"Якщо в них є таке бажання, звичайно, вони зможуть відмовитись від цих документів. Для того в нас і буде перехідний період, щоб розібратися і з документами на непідконтрольних територіях і встановити там українську владу. Проблема є тільки з тим, щоб ці території були звільнені. Я не думаю, що у людей є привід через це дуже хвилюватись. Вони – громадяни України. Всі, хто хочуть залишитися громадянами України, залишаться ними. А ті, хто отримав російський паспорт, можуть бути громадянами Росії", – сказала вона.

За словами Іванової, більша частина людей на непідконтрольних територіях отримують ці документи вимушено:

"Не тому, що вони хочуть бути громадянами Росії, не тому, що їм дуже це подобається, а вимушено, бо вони не мають там інших засобів себе захистити, іншого способу, яким чином їм там прожити".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: