fbpx
Сьогодні
17:36 24 Сер 2021

У "Слузі народу" відповіли на негатив через Великий герб України

Депутати проголосували за великий Державний герб України. Законопроєкт "за основу" підтримали 257 нардепів, його ще буде доопрацьовано. При цьому у частини депутатів були заперечення з приводу герба.

З цього приводу висловився депутат Данило Гетманцев на телеканалі "Україна 24".

"Опозиція розганяє "зраду" на чому завгодно. Це як вид спорту наш національний. Питання не в тому, дві ліві ноги у лева чи одна (на гербі – ред.). Будь ласка, подавайте поправки до другого читання і виправляйте ці ноги, якщо це вас хвилює. Робіть на рівні комітетів. Ні, вийшли на трибуну, розігнали "зраду", якісь проблемні питання. Абсолютно нормально у виконанні Конституції України прийнято нами сьогодні рішення. Це ж перше читання тільки", – сказав він.

Як писала раніше "Рубрика", парламент на засіданні 24 серпня у День Незалежності підтримав проєкт закону про великий герб у першому читанні.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Кабінет міністрів схвалив проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. Конкурс враховував три премії для переможців з найкращими проектами: перша премія — 100 000 грн, друга премія — 50 000 грн, третя премія — 30 000 грн.

У листопаді 2020-го року Міністерство культури та інформаційної політики України обрало переможців конкурсу на ескіз великого Державного Гербу України. Переможним став проект Олексія Кохана, який отримав першу премію.

Однак, ескіз-переможець натикнувся на критику. 4 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва просили визнати не чинними результат конкурсу "На кращий ескіз великого Державного Герба України".

Уже згодом, під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди дня Конституції, Володимир Зеленський анонсував про внесення до ВР невідкладного законопроекту про великий Герб України.

Пізніше, 29 червня 2021 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект про "великий Державний Герб України", ініціатором якого є Президент Володимир Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: