fbpx
Сьогодні
16:59 24 Сер 2021

Кулеба зустрівся з главою МЗС Франції: говорили про деокупацію Криму та Нормандський формат

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся із Міністром Європи і закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном, який відвідує Україну з візитом задля участі в урочистостях з нагоди 30-ї річниці Незалежності нашої держави.

Про це передає Урядовий портал, пише Рубрика.

Глави української та французької дипломатії обговорили ситуацію в тимчасово окупованому Криму та зусилля з його деокупації. Дмитро Кулеба подякував за участь Франції в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві та підтримку Спільної декларації як дороговказу міжнародної політики відновлення українського суверенітету над Кримським півостровом.

"Вітаю проведення з великим успіхом інавгураційного саміту Кримської платформи", – зазначив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Дмитро Кулеба окремо порушив питання контактів між мерами деяких французьких міст та міст у тимчасово окупованому Криму, присутності деяких французьких компаній на півострові. У цьому контексті співрозмовники домовилися посилити взаємодію задля припинення порушень норм міжнародного права та санкційного режиму щодо Криму.

Окремою темою зустрічі стала подальша робота Нормандського формату.

"Загибель українського військового на Донбасі 23 серпня слугує черговим трагічним нагадуванням про те, що зусилля Нормандського формату мають бути більш ефективними і динамічними. Україна та Франція готові до проведення зустрічі міністрів закордонних справ у Нормандському форматі. Сподіваємося, що міністр Лавров так само конструктивно і добросовісно підійде до проведення цієї зустрічі. Ми так само будемо працювати над самітом лідерів Нормандського формату для підготовки та ухвалення необхідних рішень політико-дипломатичного врегулювання", – наголосив Дмитро Кулеба.

Глави МЗС із приємністю відзначили активний розвиток двостороннього співробітництва, чому сприяють особливі відносини, що склалися між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Франції Еммануелем Макроном. Міністри детально обговорили підготовку візиту глави французької держави до України цього року, який відкриє нову сторінку взаємодії двох країн.

"Візит мого колеги Жана-Іва до Києва на День Незалежності нашої держави лише підкреслює важливість відносин України та Франції", – підсумував Дмитро Кулеба, додавши, що добрі українсько-французькі взаємини вигідні не лише двом країнам, але й Європейському Союзу та Європі загалом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: