fbpx
Сьогодні
18:48 23 Сер 2021

Зоозахисники опублікували кадри з найбільшої у Латвії хутрової ферми

Зоозахисна організація Dzīvnieku brīvība (Свобода тварин) опублікувала відеоматеріали, які свідчать про високий рівень насильства та жорстокості щодо тварин. Матеріали були зняті під прикриттям навесні цього року на норковій фермі Van Ansem Group в районі Єцава.

Розслідування показує, як розводять і вбивають норок. На таємно знятих кадрах видно, як працівники ферми кидають тварин об клітки та б'ють. Як норок вбивають в газових камерах, як важко поранені й хворі тварини залишаються без ветеринарної допомоги. На записі також показані розмови співробітників про специфіку їх роботи.

Відео з розслідування тут: https://youtu.be/qrj9GWmOr0g

Катріна Крігер, керівниця організації Dzīvnieku brīvība, прокоментувала це відео так: «Хутрове звірівництво — неймовірно жорстока індустрія. У ній страждають як тварини, яких утримують в неприродних умовах, так і працівники, які змушені проявляти насильство, щоб виконувати доручену їм роботу. У сучасному суспільстві немає місця цьому, не дарма хутрова промисловість заборонена в більшості країн Європи. Ми закликаємо Сейм вжити заходів, щоб покласти край систематичним катуванням, яким піддаються тварини на латвійських хутрових фермах».

Нагадаємо, що з етичних та соціальних міркувань, заборона на хутрове господарство вже введена в 16 країнах Європи. Серед цих країн Естонія, Австрія, Бельгія, Чехія, Словенія, Македонія, Сербія та інші.

Реалії українських хутрових ферм відзняли активісти ГО «Відкриті клітки Україна» та кампанії Хутрoff. Переглянути документальний фільм «Норкотрафік» можна за посиланням: https://youtu.be/G0exBdCNuyc

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: