fbpx
Сьогодні
21:14 23 Сер 2021

"З дискримінацією стикався багато разів": Беленюк про расистський скандал

Фото Reuters

Народний депутат від "Слуги народу", олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк прокоментував нещодавній скандал у центрі Києва, коли група невідомих намагалася спровокувати його на конфлікт расистськими образами.

Про це він сказав на телеканалі "Україна 24".

Нардеп зазначив, що не вперше стикається з подібним ставленням.

"Все відбувалося в центрі, але в такому місці, де було не дуже багато камер. Ситуація йде, я не можу все коментувати, але справа в тому, що зі схожими ситуаціями, я, на жаль, стикався в своєму житті багато разів. Я бився в тролейбусах. Це було в той час, коли я тільки робив кроки для своїх майбутніх перемог, мене ніхто не знав, я їздив на тролейбусах, в метро. Імовірність зустріти неадекватних людей в цих місцях висока. Саме тому я ніколи не ходив на футбольні матчі, розумів, що там є сектори фанатів, і потенційно це небезпечні для мене місця. Я довго тренувався в одному залі з одним з керівників фанатського руху, він був старший за мене років на 7-8, він жодного разу інакше ніж "мавпа" мене не називав", – розповів Жан Беленюк.

За його словами, "коли це з тобою відбувається постійно, це стає буденністю".

"Але Україна – не расистська країна. Такої кількості дзвінків після інциденту я не отримував навіть після виграної Олімпіади. Багато писали, телефонували, підтримували. Але я відпустив ситуацію, люди такі як вони є, зі своїми поглядами", – додав нардеп.

Нагадаємо, невідомі 13 серпня влаштували конфлікт з олімпійським чемпіоном Токіо-2020 і народним депутатом від президентської політсили "Слуга народу" Жаном Беленюком на столичному Печерську – чіплялися з образливими фразами.

На Олімпіаді-2020 Беленюк приніс Україні єдину золоту медаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: