fbpx
Сьогодні
10:34 23 Сер 2021

Таліби вирушили захоплювати єдину непідконтрольну їм провінцію Афганістану

Рух "Талібан" направив сотні бійців у провінцію Панджшер на північному сході Афганістану через те, що "місцеві державні чиновники відмовилися передати її мирним шляхом".

Заяву талібів цитує AFP у Твіттері, передає Рубрика.

Афганський регіон Панджшер став найбільшою до цього дня точкою опору талібів.

Панджшер розташований на північ від Кабула, зараз в цій провінції зосереджують свої військові сили прихильники віце-президента Афганістану Амрулли Салеха. Раніше він оголосив себе легітимним главою держави і закликав чинити опір талібам.

Другий лідер опору – Ахмад Масуд – молодший – син знаменитого польового командира і колишнього міністра оборони Ахмад Шаха Масуда, який в ХХ столітті боровся спочатку з радянською армією, а потім і з урядом Мохаммада Наджібулли.

22 серпня таліби зажадали від Ахмада Масуда – молодшого протягом чотирьох годин здати Панджшер, інакше членів опору пообіцяли "покарати". Лідер опору відкинув ультиматум і відмовився здавати регіон. В

інтерв'ю телекомпанії "Аль-Арабія" Масуд-молодший заявив, що готовий до переговорів і компромісу з "Талібаном", щоб уникнути протистояння. Він закликав сформувати широкий уряд національної єдності за участю талібів.

Однак, якщо вони відмовляться від діалогу, війна неминуча, додав він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: