fbpx
Сьогодні
21:48 23 Сер 2021

НАТО вимагає повернення Криму та підтримує Україну

НАТО підтримує позицію України та також вимагає повернення окупованого Кримського півострова під її юрисдикцію, заявив на установчому саміті Кримської платформи заступник генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане.

Про це пише ДТ.

"НАТО продовжує підтримувати Україну на шляху до демократизації, посилення верховенства права та реформи сектору безпеки, включаючи підтримку розвитку потенціалу українських збройних сил і відповіді на гібридні загрози. НАТО – разом з Україною, ми вимагаємо повернення Криму, ми підтверджуємо нашу готовність підтримувати Україну в боротьбі за свободу", – сказав Джоане в Києві понеділок.

Він додав, що український народ вибрав шлях до свободи, демократії та євроатлантичної інтеграції.

"Як пан Столтенберг сказав свого часу, перед Верховною Радою, НАТО перебуває на стороні України, НАТО серйозно засуджує і ніколи не визнає незаконну анексію Криму РФ. Крим є територією України, і ми закликаємо Росію повернути контроль над півостровом Україні", – додав Джоане.

За його словами, на саміті в червні лідери країн НАТО підтвердили свою неухильну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. "Ми засудили нарощування військової присутності і дестабілізації ситуації з боку РФ. Ми закликаємо її припинити порушення прав людини проти всіх українців, включаючи кримських татар", – сказав заступник генсека НАТО.

Джоане також вказав, що НАТО підтверджує рішення Бухарестського саміту, що Україна і Грузія стануть членами НАТО.

Кримська платформа працюватиме на кількох рівнях. Перший – вищий політичний рівень, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий – рівень керівників МЗС і Міноборони. Третій – міжпарламентський рівень. Четвертий – рівень неурядових експертів.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Цьогоріч на День Прапора України у Києві проходить "Кримська платформа", участь у якій беруть понад 40 країн. Це дипломатична ініціатива України, основною її метою є повернення міжнародної уваги до питання Криму, захисту прав людини на окупованих територіях та деокупації півострова.

За словами Зеленського, у декларації "Кримської платформи" РФ вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: