fbpx
Сьогодні
15:57 23 Сер 2021

Україна отримає близько 6,5 млн доз вакцин впродовж серпня та вересня, - Ляшко

Україна отримає близько 6,5 мільйона доз вакцин проти коронавірусу впродовж серпня та вересня.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив на брифінгу у межах Київського саміту перших леді та джентльменів, передає "Укрінформ".

"Вакцини продовжують надходити. У серпні будуть ще поставки і у вересні. Мінімум 6,5 мільйона доз вакцини прийде", – сказав Ляшко.

За його словами, нині у пунктах щеплення у медзакладах, у пунктах масової вакцинації, у мобільних бригад є у наявності близько 9,5 млн доз вакцини.

Водночас він спрогнозував сплеск захворювань на COVID-19 узимку. Глава МОЗ наголосив, що в Україні та країнах Євросоюзу динаміка зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 відрізняється. Як приклад він навів Нідерланди, де "буквально за три-чотири дні" кількість випадків інфікування з 200-300 зросла до 10 000, протрималася три тижні і пішла на спад.

"В Україні ми бачимо поступове зростання, і воно відображає ту динаміку, яка була у нас у 2020 році. Тому, якщо дивитися цю динаміку, незважаючи на те, що це й інші штами, ми можемо говорити про більше зростання кількості випадків саме у зимовий період. А оскільки для грипу, грипоподібних захворювань для України більш характерне зростання (у період) середина жовтня-листопад та початок грудня, то друга хвиля – це лютий та березень",- пояснив міністр.

Ляшко наголосив на тому, що систему охорони здоров'я готують до того, щоб вона змогла швидко реагувати на можливий сплеск захворювання на коронавірусну інфекцію. Для цього лікарні першої хвилі забезпечено централізовано киснем, оскільки при лікуванні хворих найбільш затребуваною є саме киснева терапія. "Тому на це й перенаправлено увагу", – наголосив міністр.

Довідка

Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою "М'яка сила у новій реальності" розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська". Захід організований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Мета саміту – об'єднати перших леді та джентльменів для створення міжнародної платформи для обміну досвідом та реалізації спільних проєктів для добробуту людей у світі, обговорити поточні проблеми та діяльність перших леді та джентльменів щодо їх вирішення, а також зробити голос кожної окремої першої леді та джентльмена більш впливовим.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: