fbpx
Сьогодні
18:26 23 Сер 2021

Кримська платформа: в Меджлісі назвали необхідні подальші кроки

Саміт Кримської платформи — це нова надія для кримських татар.

Про це заявив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає "Україна 24".

"Для кримських татар відкриття Кримської платформи — це надія на повернення Криму, на відновлення прав кримськотатарського народу як корінного народу Криму. Початок — це дуже важливо, які будуть подальші перспективи та дії — ми не будуємо великих ілюзій, але реально розуміємо, що сьогодні те, що взяли участь близько 46 країн та організацій — це досить серйозний посил. Вони ще раз підтвердили, що є союзниками України, свої наміри. Є початок", — сказав він.

Барієв підкреслив, що саміт не повинен бути просто заради саміту.

"Про Кримську платформу і коло друзів ми говорили з 2014 року, і, нарешті, перший крок зроблено. Інше питання — ми повинні всі разом об'єднати зусилля, щоб це був не просто саміт заради саміту, а щоб були подальші дії, і ми визначили головні індикатори. Наприклад, щоб в наступному році кількість країн стала більшою, посилення санкцій відносно країни-агресора, прийняття планів, в рамках яких буде чинитися тиск на країну-окупанта. Нам важливо бути генераторами цих процесів", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора.

Цьогоріч на День Прапора України у Києві проходить "Кримська платформа", участь у якій беруть понад 40 країн. Це дипломатична ініціатива України, основною її метою є повернення міжнародної уваги до питання Криму, захисту прав людини на окупованих територіях та деокупації півострова.

За словами Зеленського, у декларації "Кримської платформи" РФ вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: